Ervaring

Osteologisch Consulent:

Mei – Augustus 2016: Preliminaire analyse van de Middeleeuwse osteologische collectie van het Ten Duinen Abdij museum, Koksijde, België.

 

Mei 2016: Assessment van Middeleeuws osteologisch materiaal in Aalst, België. In opdracht van Solva. 

 

November 2015: Opgraving met de Vrije Universiteit Brussel aan de Groenendaal priorij, een Middeleeuwse site, België. 

Lesgeven:

Lab Demonstrator: Introduction to the Normal Human Skeleton (2012 and 2013) 

Een Master of Science cursus aan Durham University (UK). Iedere week maakte ik de labo's klaar voor de labo les van die week. Tijdens het labo gaf ik technische ondersteuning en gaf ik les aan de studenten.

 

Leerkracht bij de Student Archaeology Workshops (2012-2013)

Een wekelijkse workshop voor de bachelor studenten. Deze workshops maakten archeologische theorie en methoden toegankelijk en er werd afgeweken van de traditionele methode van lezingen, in plaats daarvan werd een meer praktijkgerichte aanpak genomen.

 

Leerkracht bij de Archaeology Postgraduate Learning Enhancement Workshop (2012).

Een wekelijkse workshop voor master studenten waar doctoraat studenten hun onderzoek kwamen uitleggen.

 

Certificaat in Teaching English as a Foreign Language (TEFL), Boston Language Institute, Boston, Massachusetts, U.S.A. (November-December 2008)

Ik gaf Engelse les aan ESL (English as a Second Language/ Engels ale tweede taal)  studenten van beginner tot gevorderde. Ik maakte lessenplannen met gebruikt van origin eel material. Ik observeerde mijn collega's en kreeg na iedere les feedback. De cursus bestond uit een totaal van 120 uur. 

Publieke Activiteiten:

6th-8th April 2013: Human Beings Past and Present: Supporting Student Applications to Archaeology and Anthropology (Conferentie boor leerkrachten). Tijdens de drie dagen van de conferentie was ik representante voor de universiteit van Durham en het archeologie programma aan deze universiteit.

 

2012 & 2011 November: Celebrate Science (Wetenschapsbeurs), Durham University, Durham, UK. Dit evenement werd georganiseerd aan Durham University en was bedoeld voor kinderen en volwassenen. Door middel van activiteiten leerden we het grote publiek wat een fysisch antropoloog doet.

 

2012: Skeleton Science Exhibition (Museum tentoonstelling). Old Fulling Mill Museum, Durham, UK. Ik werkte als vrijwillige gids tijdens deze tentoonstelling om mensen te begeleiden en activiteiten te presenteren aan de kinderen.

Opgravingen en stages:

2009 September-October: Ecomuseu Cap de Cavalleria. Santa Teresa – Menorca.

Opgraving van een cluster van Romeinse graven die behoorden tot een begraafplaats op de rand van de Romeinse stad Sanisera, Menorca. Eveneens meegewerkt aan de analyse van de skeletresten.

Coordinators: Lana Johnson and Fernando Contreras.

 

2009 Juli: Nerviërsstraat, Asse - Belgïe.

Opgraving van de noordoostelijke rand van een Romeinse vestiging. Meegewerkt aan de sleuven graven, profielen tekenen, grondplannen maken en hoogtemetingen.

Coordinators: Professor dr. M. Lodewijckx and Kristine Magerman and Nele Eggermont (Katholieke Universiteit Leuven)

 

2007 Augustus: Kourion Museum, Kourion, Cyprus

PRAXIS: Practische training voor Cypriotische ceramiek. Kourion Museum (Cyprus). Meegewerkt aan het verwerken van ceramiekresten. Semi-automatisch tekenen met behulp van een profilograaf.  

Coordinator: A. Jacobs and Professor dr. K. Nys (Vrije Universiteit Brussel) 

 

2007 February – March: Koninklijk Belgisch instituut voor Natuurwetenschappen en Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, België. 

Metrische analyse van schedels van Papio anubis en Papio hamadryas voor een master thesis.

Coordinator: Professor dr. W. Van Neer (Katholieke Universiteit Leuven)

 

2006 Februari – Maart: Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, België.

Stage Museologie: restoratie van een mozaïek, ontwerp van een grondplan voor een hypothetische tentoonstelling, preliminair onderzoek voor fondsenwerving, onderzoek naar achtergrond van onbekende museum artefacten.  

Coordinators: Professor dr. K. Nys and Professor dr. E. Gubel (Vrije Universiteit Brussel)

 

2005 April: Hopmarkt, Aalst (België).

Inleiding tot de opgravingstechnieken. Plannen van sleuven, profielen en grondplannen tekenen, hoogtemeting en registratie van vondsten. 

Coordinators: Professor dr. Verhaege en Professor dr. Tys (Vrije Universiteit Brussel)

 

2004 Augustus: Tienen, België.

Analyse van artefacten gevonden tijdens de opgraving van een Romeinse tumulus in het Grijpenveld.

Coordinator: dr. Marleen Martens